Hitta en träningsform du tycker om

Träning ska vara en utmaning för både kropp och sinne. Det är när du pressar dina gränser som du också gör de bästa framstegen. Men tro inte att det betyder att träning alltid måste vara jobbigt och något du ska känna att du måste lida dig igenom. Att hitta en träningsform du tycker om kan vara väldigt mycket av motivationen att fortsätta med den.

Detta kan självfallet vara en utmaning, och beroende på hur din inställning är rent allmänt när det kommer till sport och träning kanske det är väldigt svårt att hitta något du kan se dig själv tillbringa tid med regelbunden i målet att bli bättre än du är nu. Men du ska aldrig se det som omöjligt.

Träning klassas ibland felaktigt som bara lyfta vikter och springa på löpband. Så länge du aktiverar och utmanar kroppen kan du ofta klassa det som träning. Ett bra exempel på detta är ju kampsport. Det kan finnas hela filosofier inbakat i dessa träningsformer och det är ett sätt att få inblick i helt nya kulturer.

Något annat som kan sägas faller utanför den traditionella synen av träning är något som dans. För att bli bra på att dansa behöver du ofta träna upp många av kroppens muskler och saker som koordination och balans är centrala i många dansformer.

Så titta inte bara på de ”vanliga” träningsformerna om du inte har ett stort intresse av det. Försök att hitta något som du är intresserad av och känner att du vill lära dig mer om och bli bättre på.