Få ordning på kroppen innan din nästa löptävling

Löpning är enligt många en perfekt träningsform. Det ger dig bra kondition och du behöver väldigt lite utrustning för att komma igång. Men även om löpning är något naturligt är det slitsamt för kroppen och kan leda till en hel del besvär. Det är inte alls ovanligt att skador uppstår vid regelbunden löpning.

Förbered kroppen för löpning

För att minska risken att få skador är det viktigt att förbereda kroppen för löpning. Det handlar exempelvis om att inte börja springa för mycket alldeles för snabbt, utan trappa upp din löpträning långsamt.

Det är också viktigt att du styrketränar för att minska risken för skador. Du kan styrketräna med vikter men också med kroppsvikt. Följ gärna ett program anpassat för just löpare.

När kroppen krånglar

Har du kommit igång med löpningen men ändå blivit drabbad av skador kan du få bra hjälp här. Om du har en löptävling inplanerad bör du söka hjälp i god tid. Då hinner du träna men även bli smärtfri till loppet.

En vanlig åkomma är löparknä och att springa ett lopp med knäsmärta är inte alls roligt. Se därför till att få bukt med problematiken i god tid och innan det bli permanent.