För dig som har problem med dina ben

I våra ben har vi kroppens största muskler och ben och våra fötter som bär oss genom livet. Inte undra på att du ibland kan få smärtor i benen, speciellt om du tränar ofta och hårt. Även fast du försöker förebygga skador och smärtor kan du ändå ha otur och då behöver du hjälp.

Hjälp när du har problem med benhinnorna

Skenbenen och benhinnorna har nerver som du, vid ansträngning, upplever som smärta. Då är det med säkerhet en inflammation i benhinnorna. Tillståndet läker men det kan ta lång tid. Även om tillståndet benämns benhinneinflammation är det egentligen musklers och senors fästen som är överbelastade.

Ett värmande vadskydd hjälper dig på två sätt. Blodgenomströmningen ökar genom värmen och kompressionen av musklerna. Du provar ut ett lämpligt kompressionstryck och känner dig fram till vad som passar just dig bäst.

Olika typer av kompressionsstrumpor brukar fungera bra vid löpträning. Även här får du prova dig fram, men många löpare upplever att kompressionsstrumporna gjort underverk. Ta del av det stora utbudet och hitta något på nätet. Smärtor vid både motionslöpning och tävlingar kan förstöra träning och resultat för många och lång tid fram över, ta hand om dig själv.