Träna även under graviditeten

Du kan mycket väl ha hört folk tala om vikten av att ta det lugnt under graviditeten. Men det är faktiskt minst lika viktigt att hålla igång någon form av träning. Inte bara hjälper det dig att komma tillbaka i form efter förlossningen. Du kan även underlätta en del vanliga problem som kan komma från att vara gravid.

Har du nyligen fått reda på att du är gravid? Har du ett regelbundet träningsschema du nu är säker på att du måste ge upp? Det behöver faktiskt inte alls vara fallet. Beroende på vilken träningsform du ägnar din tid åt kan du mycket möjligt fortsätta med den ett bra tag till. Och även om du måste justera din träning kommer du kunna få många fördelar av att hålla igång någon form av träning genom hela graviditeten.

Den första trimestern går det ofta bra att fortsätta träna som vanligt. Det kan ju dock vara bra att undvika onödiga risker så klart. Längre in i graviditeten är det bra om du kan undvika ett och annat, som hopp, tunga lyft och övningar som testar rörligheten allt för mycket.

Mage och rygg är två viktiga områden du kommer vilja fokusera på då detta är muskler som kommer utsättas för extra mycket påfrestningar som kroppen gör sig redo för de senare stadierna i graviditeten. Men tänk också på att inte pusha kroppen för långt. Om du känner dig väldigt öm och obekväm i rörelserna, ta och vila istället. Vila är fortfarande en viktig del av en hälsosam graviditet.