Lyssna på kroppen

Lite ont här och där har de flesta av oss mellan varven – oftast är det övergående men ibland kan vi behöva lite hjälp. Ryggont är till exempel väldigt vanligt, speciellt för dig som sitter mycket framför datorn eller som utför många tunga lyft under arbetsdagen. Även nacke och axlar kan ta stryk om vi inte tar hand om oss.

Träna rätt

Vi tränar för att må bättre men det är inte alltid så lätt att undvika träningsskador. Det gäller särskilt om du haft upphåll från träningen under en längre tid eller varit tvungen att börja med något helt annat eftersom din vanliga träningsform inte varit tillgänglig – något som tyvärr drabbat många av oss under rådande pandemi.

Det finns hjälp att få

Har du den här typen av smärta som inte beror på en underliggande sjukdom kan du få hjälp hos en naprapat eller kiropraktor. De är experter på att hitta underliggande orsaker och vägar att gå för att minimera eller helt ta bort din smärta. Skillnaden mellan en kiropraktor och en naprapat är inte alltid så lätt att sätta fingret på, båda professionerna härstammar från samma filosofi och båda jobbar med leder och muskler. Om du är nyfiken på vilken behandlingsform som passar dig kan du ta reda på detta online.