Löpträning – ta hand om dina fötter efter

Löpning är som vi vet hälsosamt, att ta sig ut och springa regelbundet kommer att ge dig stora positiva hälsoeffekter. Men för att du ska kunna fortsätta med din löpträning vecka efter vecka är det extremt viktigt att du också tar hand om kroppen och inte minst dina fötter. Det finns många tips för att ta hand om fötterna för att minska spänningar och skaderisk.

Hög belastning

Vid löpning fördubblas belastningen på fötterna och detta leder ofta till skador som exempelvis blånaglar, förhårdnader eller skavsår. Naglarna får ofta lida och det är därför viktigt att ge dom kärlek och omsorg. Är naglarna skadade är det bra att fila ner dem till normal tjocklek så de inte får ett ökat tryck på sig vid löpning. Ett annat tips är att ta ett skönt fotbad samt smörja in dina fötter efter ett löppass är en enkel rutin som kommer att ge resultat.

Alla fötter är olika

Att alla fötter är olika kommer inte som någon nyhet, och det är därför bra att själv utforska vad som underlättar för just dig och din löpning. Online är utbudet otroligt brett för löparprodukter och att hitta det du har behov av är en enkel match!