Att träna på hemmaplan – några tips

Att börja träna på hemmaplan är väldigt vanligt just nu. Och har du själv funderat på detta har vi några användbara tips för dig här nedan. Du kan komma igång med väldigt få medel, eller satsa på en riktig hemmaanläggning som ger dig nästan allt du skulle få från att besöka ett riktigt gym.

Det första vi dock borde nämna är att du bör se till att träna i ett bra ventilerat rum. Är du van att träna på gym har du säkert märkt att det i regel luktar betydligt mindre än det borde med tanke på antalet svettiga människor som vistas där på en och samma gång. Och det är då för att de har bra ventilation.

Du borde också se till att vara lite extra noga med hygienen och se till att du doftar gott om du ska träna hemma regelbundet. Vi kan ganska snabbt vänja oss vid vår egen doft. Men om du bor med andra kommer de garanterat börja rynka på näsan om du inte ser till att fräscha till dig efter varje pass.

Har du dåligt med utrymme hemma kan du överväga att skaffa något som en träningscykel. Den tar inte stor plats men kan låta dig köra hela spinningpass hemma utan problem. Du kan ju också prova styra undan några möbler för att få lite mer utrymme för allehanda övningar.

Att lyfta vikter hemma kan också vara en bra idé. Men du måste vara extra noga med vikterna så du inte tappar ned dem och skadar golvet. Det finns visserligen gymgolvmattor du kan köpa och lägga ut. Men det är nog endast realistiskt om du kan avvara ett helt rum till hemmagymmet.