Ta hand om dig som man efter din träning

Det är många som tipsar kvinnor om hur de ska ta hand om sig själva. De får höra hur de ska tvätta håret, hur de ska smörja in sig efteråt och mycket annat sådant. Du som man får kanske höra hur du ska raka dig och vad som är en bra parfym, men inte mycket annat. Hur ska du orientera dig i schampo-djungeln, exempelvis?

Vi har några tips som vi hoppas kan hjälpa dig, så att du kan bli ordentligt ren efter din löprunda.

Hår- och hudvård

Det första du använder efter du tränat är schampo, balsam och kanske även en hårinpackning om du har längre hår. Kanske behöver du också en hårolja, eller en skäggolja, efteråt. För att hitta rätt hårvård måste du känna till ditt hårs kvalitéer och behov. Är det långt, slitet, lockigt, tunt eller sprött?

När det gäller din hy kommer du i duschen använda en duschtvål och sedan en bodylotion, en ansiktskräm, en deodorant och möjligtvis en parfym. Här behöver du dock orientera dig på samma sätt som i din hårvårdsrutin för att lära dig om dina egna behov. Är du torr, känslig, eller får du lätt finnar? Oavsett vad du tror dig behöva så finns det att beställa på nätet. Så kolla in utbudet!