Om du skadat dig genom kampsport

När man deltar i kampsport så räknar man med risken för vissa skador. Även när du använder skyddsutrustning och är ordentligt vältränad så uppstår kroppsskador. De flesta skador är lätta och kroppen läker de själv. Andra kan vara av allvarligare art som kräver tillsyn.

De vanligaste skadorna:

  • Stressfrakturer är en av de vanligaste skadorna inom kampsporter och uppstår när skelettdelar träffas med upprepad kraft. De sker ibland vid upprepade slag mot boxningsäckar eller ibland även när du sparkar.
  • Skador i de bakre lårmusklerna: Denna smärtsamma skada uppstår när du sliter hamstringsmusklerna. Detta händer ibland vid höga sparkar exempelvis.
  • Blomkålsöron: Även om den person som slår dig har handskar på sig så kan en plötslig smäll mot örat få trumhinnan att spricka. Detta kan leda till ringningar i örat och hörselnedsättning.
  • Det är också vanligt att du överanstränger nacke, rygg, leder, sidoligament och muskler.

Rehabilitering och behandling

För att dina skador ska läka ordentligt så att du återfår full rörlighet och styrka, så är det viktigt att du vilar ordentligt. Ibland behöver du dock professionell hjälp. Dels för att fastställa orsaken till smärtan, men även för behandling.

Behandlingen kan bestå av massage eller kanske även behandling av en naprapat. Vid Muskelcentrum, som är en naprapat & idrottsklinik, så behandlar de ofta denna typen av skador.