Problem med rygg och leder

Även den mest vältränade kan få problem med rygg och leder. Det är viktigt att man tar tag i situationen och åtgärdar de problem som uppstått så man fortsättningsvis kan träna som man gjort tidigare. Det kan finnas flera orsaker varför man får ont. Det kan vara överträning som orsakat situationen eller något annat som gjort att en skada uppstått.

Oavsett så gäller det att du få den vård som behövs och om man bor i Stockholm så kan man med fördel boka tid hos en naprapat i Vasastan. Du får uppge vad som är dina problem och en undersökning av dig genomförs. Efter genomförd undersökning så förhoppningsvis har man kommit fram till orsak och behandling kan påbörjas. Antalet behandlingar är väldigt individuellt och det kanske räcker med en behandling för att det ska bli bättre. Hos andra så kan det krävas ytterligare behandlingar för att man ska komma till rätta med problemet.

Det är viktigt att man gör något åt saken och åtgärdar det som inte står rätt till med din kropp. Beroende på vad som gått snett så kan det behövas behandling som ökar rörligheten på rygg och andra leder i kroppen. Det kan också behövas behandling av muskler som fått sig någon form av överansträngning. De flesta gångerna så får du med dig övningar hem som hjälper dig att snabbare komma tillbaka till en normal tillvaro. Gör de övningar som din naprapat tipsar dig om.